2011. február 15., kedd

Alacsony tesztoszteron.

Tegnap tanultuk az A nemek pszichológiája elnevezésű csodás tárgyon [ahol a főbb téma a fiú és lányok viselkedésének különbségei és a sztereotípiák, persze csak és kizárólag hetero szemszögből], hogy azok a férfiak teljesítenek jól a különféle [ezalatt értsd: bármilyen] feladatokban, akiknek alacsonyabb a tesztoszteronszintjük.
Ma, mikor láttam Rion egyik kiírását fészbúkon, leesett a tantusz. Eddig én azt hittem, hogy a művészek között azért van sok meleg, mert ők “mások” voltak, máshogy látták a világot, ezért lettek azzá, akik [voltak]. De nem ezért, hanem az alacsony tesztoszteron szint miatt. Ezért van a melegek között számos zseni, művész [és nem a művészek között számos meleg] [pl.: Leonardo da Vinci, Paul Verlaine, Rufus Wainwright], számos bölcsész, nyelvész, médiában dolgozó. Mert az alacsony tesztoszteron szintjük miatt könnyebben és tökéletesebben tudják elvégezni ugyanazt a munkát, mint hetero társaik.
[Ugyanez fordítva igaz a hölgyekre, ott a magasabb tesztoszteronszinttel rendelkezők tudnak könnyebben alkalmazkodni. [Pl.: Carol Ann Duffy, Alanis Morissette, stb.]

1 megjegyzés:

. írta...

zseni művészek vagyunk? o.o