2010. december 12., vasárnap

Avokádós-gombás csirek.

Hozzávalók:
6 db csirekcomb
2 avokádó
40 dkg gomba [lehetőleg nem gyilokolós galóca]
2 fej vöröshagyma
2 dl vörösbor
fűszerek, só, olaj

Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Ebből egy maréknyit kockákra. Az egyik hagymát szintén felszeljük, a másikat kockákra vágjuk. Az avokádó húsát kikaparjuk, tálkába tesszük és összetördeljük. A kockára vágott gombát, hagymát és az avokádót összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, oregánót adunk hozzá, majd egy lötybülintésnyi bort adunk hozzá.
Megfogjuk a csirekcombokat, megsózzuk őket, majd kis ujjunkat bedugjuk a bőr alá és tasakot képezünk. Ezekbe a kis táskákba beletömjük a gombás-hagymás-avokádós masszát, majd a combokat kiolajozott tepsibe tesszük. Rászórjuk a hagymaszeleteket meg a maradék gombát, oregánót és tárkonyt szórunk rá, ráöntjük a maradék bort, majd lefedjük alufóliával [ezt villával több helyen szúrjuk át, hogy a fölös gőz távozhasson] és 40 percre sütőbe basszuk tesszük.
A negyven perc elteltével levesszük a fóliát és 100%-os lefedettség nélkül sütjük tovább még fél órán át.
Ízlés szerinti lófasszal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: